Ouderenbijeenkomst BGH

Beste buurtbewoners,

Een dik halfjaar hebben wij geen maandelijkse bijeenkomsten meer gehad ten gevolge van Corona. Het was een heftige periode voor iedereen, maar zeker voor onze ouderen. Weinig of geen bezoek, geen sociale contacten en kleine en grotere activiteiten zijn afgelast. Eenzaamheid lag op de loer. Op het moment dat we eindelijk weer langzaam konden gaan starten kregen we te horen dat Sfeercafé Belvauer gesloten was .Wij hadden dus geen ruimte meer.

Wat nu… Onze hoop hebben we toen gevestigd op de kantine van TTV landgraaf (voorheen Café ’t Hoefveldje). Op hun site hadden wij gezien dat deze ruimte heel mooi is opgeknapt. Na telefonisch contact met de secretaris van TTV werd duidelijk dat de kantine in de middaguren gesloten is en er dan niemand aanwezig is. Maar hij zou het bespreken met het bestuur van de tafeltennisvereniging. Dat was bereid iets voor onze ouderen in het Hoefveld te doen . In goed overleg kunnen we nu op de 3de woensdagmiddag van de maand bij elkaar komen in de kantine. De beheerder komt dan extra voor ons. Wij als bestuur maar ook de ouderen zijn het bestuur van TTV heel dankbaar dat zij het doorgaan van onze bijeenkomst in onze wijk Hoefveld weer mogelijk hebben gemaakt.

En 16 september was het dan zover. Volledig volgens alle richtlijnen van dit moment. Onze ouderen hebben genoten en heel wat bij moeten kletsen. Ze kijken weer uit naar de volgende bijeenkomst en hopelijk zal Corona niet weer een spelbreker worden.

Voor onze ouderen in de wijk Hoefveld en de voortgang van deze ouderenbijeenkomsten hoop ik dat iemand dit werk volgend jaar van mij wil overnemen. Ik heb dit nu 40 jaar gedaan en het is goed geweest. Komt er geen opvolger dan moeten onze ouderen deze sociale contacten missen.

Als je geïnteresseerd bent kun je rustig contact opnemen.

Marleine Heinrichs de Kroon tel. 045-5315776

Ouderenbijeenkomst